Wiggins wil via Parijs-Roubaix naar Tour

Bradley Wiggins heeft de datum 13 april met rood omcirkeld in zijn agenda. De Britse wielrenner van Team Sky wil die dag excelleren in Parijs-Roubaix, de beruchte kasseienklassieker door Noord-Frankrijk. "Tijdens de trainingen richt ik me de laatste tijd al meer op zulke parcoursen", aldus Wiggins. "Ik weet van mezelf dat ik de kwaliteiten heb om mee te doen om de zege in wedstrijden als Parijs-Roubaix."

De Britse tourwinnaar van 2012 deed al zeven keer mee aan de 'Hel van het Noorden', maar steeds als knecht. "Nu wil ik voor de winst rijden." Na Parijs-Roubaix gaat zijn focus op de Ronde van Californië, die Wiggins rijdt als voorbereiding op de Tour de France. De Franse wielerkoers start op zaterdag 5 juli in Engeland en daar wil Wiggins bij zijn, al weet de 33-jarige wielrenner dat hij in dienst zal moeten rijden van ploeggenoot en titelverdediger Chris Froome.

"Ik wil graag weer terugkeren in de Tour. Ik zal in de grote rondes misschien niet meer meedoen om de eindzege, maar ik wil graag onderdeel zijn van een succesvol team en daar een bijdrage aan leveren."