Inter en technisch directeur Branca uit elkaar

Marco Branca is niet langer de technisch directeur van Internazionale. De Milanese grootmacht heeft dat via de officiële website bekendgemaakt. Inter schrijft dat beide partijen 'na een onderling overleg' uit elkaar zijn gegaan. Branca kreeg vorige maand veel kritiek van de Inter-fans te verduren vanwege een omstreden ruildeal.

De club wilde Fredy Guarin met Juventus ruilen voor Mirko Vucinic, maar Branca zorgde ervoor dat dat niet doorging. Uiteindelijk wist Branca niet te voldoen aan de verwachting om enkele topspelers binnen te halen. Clubpresident Erick Thohir heeft daarom ingegrepen. De taken van de technisch directeur worden nu overgenomen door sportief directeur Piero Ausilio.

"De club wil Marco Branca bedanken voor de waardevolle bijdrage die hij heeft geleverd, eerst als speler en vervolgens als directeur. We wensen hem veel geluk bij de volgende stap in zijn carrière", luidt het statement van Inter.

Marco Branca (49) was al sinds 2002 werkzaam bij Internazionale. Hij was onder meer betrokken bij de transfers van Samuel Eto'o en Wesley Sneijder naar Milaan. In zijn loopbaan als speler verdedigde de Italiaan tussen 1996 en 1998 de clubkleuren van de Nerazzurri.