Veltman: "Ik blijf sowieso nog twee jaar bij Ajax"

Als we de kranten mogen geloven staat Joël Veltman in de belangstelling van meerdere Europese topclubs. Maar de verdediger ziet een overstap niet zitten. Hij wil bij Ajax blijven. Veltman brak dit seizoen definitief door bij Ajax en maakte zelfs al zijn debuut in het Nederlands elftal.

Onder trainer Frank de Boer heeft de 22-jarige Ajacied een vaste basisplaats en geniet hij belangstelling van clubs als Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal en AC Milan. De talentvolle verdediger blijft nuchter onder alle belangstelling en denkt nog lang niet aan een vertrek uit Amsterdam. "Ik blijf sowieso nog twee jaar bij Ajax", zegt Veltman in gesprek met AT5. "Ik ben nu nog niet klaar om naar het buitenland te gaan."

Veltman heeft bij Ajax een contract tot 2017, maar is in gesprek over een nieuwe verbintenis. "Ik heb een gesprek met Ajax gehad, we gaan er sowieso uitkomen", stelt Veltman.

In de eerste seizoenshelft speelde Veltman bijzonder sterk, terwijl het na de winterstop allemaal wat minder is. Voor Veltman een bevestiging dat hij er nog lang niet is. "De laatste wedstrijden gaat het wat minder met me. Daaraan zie je dat ik nog niet stabiel genoeg ben."

Aanstaande zondag mag Veltman met Ajax weer aantreden. Het sc Heerenveen van Marco van Basten komt op bezoek in de Amsterdam ArenA. Veltman verwacht dat de drie punten in Amsterdam blijven. "Als we spelen zoals tegen PEC Zwolle, krijgen we ze om de oren. Maar we trainen scherp en de passing is goed. Ik maak me dus geen zorgen"