Transfer Matavz naar Rubin Kazan van de baan

Tim Matavz vervolgt zijn carrière niet bij Rubin Kazan. Volgens de coach van de Russische club gaat de transfer niet door. "Ik reken niet meer op de komst van Tim Matavz", zegt Rinat Bilyaletdinov tegenover Sport Express. "De wedstrijden die ik van hem heb gezien, spraken me aan. Hij zou zich snel aan ons spel kunnen aanpassen, maar helaas gaat de deal niet door."

Volgens de coach kon Rubin Kazan geen overeenkomst bereiken met PSV. "Dat vind ik jammer. De onderhandelingen waren ingewikkeld en ze duurden lang. We gaan nu op zoek naar een andere speler."

Rubin Kazan was bereid om acht miljoen euro voor Matavz te betalen. De Sloveense spits vloog eerder deze week naar München voor de medische keuring. Daaruit bleek volgens de Russische club dat de knie van Matavz nog niet helemaal was hersteld van een operatieve ingreep.

Volgens PSV bleek uit een second opinion echter dat er alleen sporen in de knie aanwezig zijn die normaal zijn bij het herstel van een meniscusoperatie. De Eindhovenaren namen Tim Matavz in 2011 over van FC Groningen. Dit seizoen scoorde de 25-jarige speler twee keer in elf Eredivisieduels.