Magath onder vuur na Engelse move

Felix Magath heeft zich met zijn transfer naar Fulham niet geliefd gemaakt in Duitsland. Onder meer Lothar Matthëus uitte zijn kritiek. Magath leek topkandidaat om Bert van Marwijk op te volgen bij Hamburger SV. Uiteindelijk volgde de Duitser echter niet Van Marwijk, maar een andere Nederlandse coach op.

Magath gaat aan de slag bij Fulham, waar René Meulensteen deze week werd ontslagen. De verrassende move van Magath viel bij onder meer Matthäus helemaal verkeerd. "Hij biedt zich aan als redder bij HSV, maar onderhandelt op hetzelfde moment met een Engelse club. Dat kun je niet maken. Hij heeft veel mensen voor de gek gehouden", zei hij volgens De Telegraaf.

Bij Hamburger SV was de verbazing minstens zo groot. "Natuurlijk was ik verbaasd", aldus sportief directeur Oliver Kreuzer. "Op donderdag zegde Magath ons af en een paar uur later was hij al manager van Fulham. Petje af, dat is heel snel."

HSV besloot zaterdagavond om Van Marwijk aan de kant te zetten. Onder leiding van de oud-bondscoach verloor de ploeg van hekkensluiter Eintracht Braunschweig. Mirko Slomka wordt genoemd als belangrijkste kanshebber om Van Marwijk op te volgen.