Van der Wiel: "Piek op juiste momenten"

Gregory van der Wiel wil komende zomer voor de tweede keer deelnemen aan een WK. De verdediger van Paris Saint-Germain voelt zich sterker worden. Van der Wiel (26) was onder bondscoach Bert van Marwijk een basisspeler op het WK in 2010 en het EK van twee jaar geleden.

Na de aanstelling van Louis van Gaal in augustus 2012 was de rechtsback niet altijd een vaste waarde binnen het Nederlands elftal. Van der Wiel was ook bij PSG niet zeker van speeltijd. Dit seizoen is de Amsterdammer in Parijs een vaste waarde. Coach Laurent Blanc heeft veel vertrouwen in Van der Wiel. Dat leidde ook tot een rentree bij Oranje. De vleugelverdediger hoopt de stijgende lijn vast te houden en komende zomer mee te gaan naar Brazilië.

"Ik krijg nu veel meer waardering", zegt de oud-Ajacied in gesprek met Sp!ts. "In de media, op straat en natuurlijk via Twitter en Instagram. Maar ik ben nog lang niet zeker van mijn plek in Oranje, want ik heb er pas één keertje bij gezeten sinds het EK."

Van der Wiel voelt dat hij zijn vorm groeiende is. "Net als in de aanloop naar het WK van 2010. Haha, ik piek op de juiste momenten", aldus de 36-voudig international. Van der Wiel speelt vanavond met PSG in de achtste finale van de Champions League tegen Bayer Leverkusen.