CSKA Moskou Europees duel zonder fans na racisme

CSKA Moskou moet zijn volgende Europese thuiswedstrijd zonder publiek afwerken. Dat heeft de UEFA besloten. De fans van de Russische club hadden begin december bij de uitwedstrijd in de Champions League tegen Viktoria Plzen spandoeken met racistische en extreemrechtse symbolen bij zich.

CSKA kreeg bovendien een boete van vijftigduizend euro opgelegd. De straf van de Russen viel zo hoog uit omdat de fans eerder dit seizoen tegen Manchester City oerwoudgeluiden maakten.

Ook de fans van Apollon Limassol hebben daar een handje van. Begin december deden de Cypriotische fans dat toen hun club in de Europa League verloor van Legia Warschau. De volgende Europese thuiswedstrijd moet Apollon een deel van de het stadion leeg houden.

Jong Servië moet ook zijn volgende wedstrijd voor een halfleeg stadion spelen na oerwoudgeluiden tijdens het EK-kwalificatieduel met Jong België half november. Omdat Jong Servië wegens racisme al twee duels zonder publiek heeft afgewerkt moet de Servische bond ook een spandoek tonen met de tekst 'Nee tegen racisme'. Bovendien moet de aanvoerder in de middencirkel de fans vertellen dat de Servische bond en spelers tegen racisme zijn.