Van Marwijk: "De gekste dingen meegemaakt"

Toen Bert van Marwijk bij Hamburg SV arriveerde was de verdediging van de ploeg een puinhoop. Tijdens zijn verblijf in Duitsland heeft hij daar geen verandering in kunnen brengen. Ook onder Van Marwijk grossierde de defensie van HSV in fouten.

Opvallend waren de vele persoonlijke fouten die de ploeg met regelmaat punten kostten. De voormalige bondscoach steekt de hand in eigen boezem. "Het probleem voordat ik kwam, was dat de ploeg te veel doelpunten incasseerde en dat was niet opgelost", steekt hij van wal tegenover Voetbal International. "Uit in Frankfurt speelden we 2-2, thuis tegen Stuttgart werd het 3-3. Dat bleef een probleem en ik heb dat ook niet kunnen oplossen."

Na een acceptabel begin ging het mis voor Van Marwijk en consorten. "We kwamen uiteindelijk in een neerwaartse spiraal terecht, waarbij ik mezelf erop betrapte dat ik dingen moest doen die eigenlijk niet bij me passen."

Zo moest de voormalige bondscoach om bijzondere redenen wissels doorvoeren in zijn basiself. "Normaal kies ik voor een vaste ploeg en hou ik daaraan vast. Nu moest ik noodgedwongen steeds wisselingen aanbrengen in het centrum van mijn defensie."

"Eén keer heb ik een centrale verdediger (Jonathan Tah, red.) een week rust moeten geven, omdat zijn vader zijn volledige contract had laten afdrukken in de pers en hij daar helemaal van in de war was. Ik heb de gekste dingen meegemaakt."

Afgelopen weekend kreeg Van Marwijk zijn congé, nadat HSV teleurstellend onderuit ging bij hekkensluiter Eintracht Braunschweig. Zijn takenpakket werd deze week overgenomen door Mirko Slomka.