PSV voor oefentrip naar Zuid-Korea

PSV sluit het seizoen in mei af met een trainingskamp in Zuid-Korea. De Eindhovense club bracht dat donderdag naar buiten. PSV vertrekt op 19 mei en de ploeg keert op 25 mei weer terug in Nederland.

In de tussentijd staan twee oefenwedstrijden tegen Zuid-Koreaanse clubs uit de K-League op het programma. Na enkele maanden voorbereiding is de contractuele overeenkomst inmiddels ondertekend.

"Steeds vaker maken grote Europese clubs promotiereizen naar Azië. Het is een goede zaak dat ook PSV wederom vertegenwoordigd is. Qua internationale uitstraling, sponsorpromotie en uiteraard ook financieel een mooie reis", zegt technisch manager Marcel Brands op de officiële website van PSV.

In verband met het WK kan PSV niet de hele A-selectie meenemen. "Maar we zullen met een representatief team naar Zuid-Korea reizen. Uiteraard is de aanwezigheid van Ji-Sung Park daarin een belangrijke factor."

PSV was eerder in 2003 en 2005 ook al voor een oefentrip in Zuid-Korea. In juli 2003 won de ploeg met 4-1 van LA Galaxy, onder meer dankzij een goal van Park. De ervaren middenvelder is in eigen land nog steeds een voorbeeld voor veel jonge voetballers.