[PL] Arsenal en Manchester City in spoor Chelsea

Arsenal en Manchester City blijven in het spoor van koploper Chelsea in de Premier League. Arsenal won zaterdag voor eigen publiek overtuigend met 4-1 van Sunderland. Manchester City rekende door een goal van Yaya Touré in de zeventigste minuut thuis af met Stoke City: 1-0.

Voor de Londense club opende Olivier Giroud al na drie minuten de score. Na de tweede treffer van de Fransman was de wedstrijd gespeeld, waarna Arsenal via Tomas Rosicky en Laurent Koscielny verder afstand nam. Emanuele Giaccherini deed in de 81e minuut nog iets terug.

Chelsea was eerder op de dag al Everton de baas (1-0) en leidt nu met een punt voorsprong op Arsenal en drie op Manchester City, dat wel een duel minder speelde.

Trainer Felix Magath zat voor het eerst op de bank bij Fulham, dat met 1-1 gelijkspeelde bij West Bromwich Albion. Een vroege treffer van Ashkan Dejagah leek de Londense club in de eerste wedstrijd na het ontslag van René Meulensteen een zege op te leveren, maar in de 86e minuut maakte Matej Vydra gelijk. Fulham blijft laatste, West Bromwich staat zestiende.

Cardiff City, dat negentiende staat met een punt meer dan Fulham, kreeg in eigen huis een pak slaag van Hull City: 0-4. West Ham United knokte zich langs Southampton met 3-1.