Feyenoord laat het bij berisping Pellè

Feyenoord gaat Graziano Pellè niet bestraffen voor zijn woede-uitbarsting na het duel met FC Twente. De Italiaan is wel aangesproken op zijn gedrag. Pellè (28) ging zondag door het lint na het uitduel bij FC Twente. Feyenoord zag de Tukkers in de vijfde minuut van de blessuretijd op gelijke hoogte komen (2-2).

De captain van de Rotterdammers was zeer geëmotioneerd en trapte op weg naar de kleedkamer tegen de dug-out, een reclamebord en een lamp in de catacomben. De aanklager van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar de woede-aanval van Pellè. De aanvaller liet na afloop weten geen spijt te hebben. Pellè vond zijn reactie menselijk, vertelde hij voor de camera's van de NOS en FOX Sports. Er was ook niemand gewond geraakt, verklaarde de spits.

Feyenoord neemt zelf geen maatregelen na het incident in De Grolsch Veste. "We wachten het vooronderzoek af, tot die tijd zeg ik er niets over", zegt technisch directeur Martin van Geel tegen het Algemeen Dagblad. "Een boete voor Pellè? Nee, dan had ik het nu wel geweten."

Pellè lijkt zondagmiddag tegen Ajax gewoon inzetbaar te zijn. Mocht de KNVB de spits een schorsing opleggen, dan gaat Feyenoord in beroep. De beroepszaak dient dan na het weekend, waardoor de Italiaan in het cruciale duel met de koploper in de Eredivisie in actie kan komen.

Feyenoord is tegen rivaal Ajax alleen gebaat bij een overwinning als de Rotterdammers nog mee willen doen om de landstitel. Het gat met de lijstaanvoerder is negen punten na 25 wedstrijden. Pellè is met negentien goals in 23 competitiewedstrijden topscorer van de ploeg van trainer Ronald Koeman.