Competitie Oekraïne uitgesteld door onlusten

De hoogste voetbalcompetitie van Oekraïne ligt voorlopig stil. Dat heeft de nationale voetbalbond woensdag bekendgemaakt. De tweede seizoenshelft in de Oekraïense Premier League zou eigenlijk komend weekeinde van start gaan, maar door de instabiele politieke situatie in het land is besloten dat voorlopig uit te stellen.

De beslissing om voorlopig niet te voetballen werd genomen op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Over de datum waarop de competitie wordt hervat, zal pas in een later stadium een beslissing worden genomen.

Vorige week moest Dynamo Kiev voor de Europa Leaguewedstrijd tegen Valencia al uitwijken naar Nicosia. Ook de vriendschappelijke interland tussen Oekraïne en de Verenigde Staten volgende week woensdag wordt op Cyprus afgewerkt.

In Oekraïne heeft een machtswisseling plaatsgehad. Na maanden van protesten escaleerde de situatie deze maand en vielen er bij rellen tientallen doden. President Viktor Janoekovitsj werd afgezet en sloeg op de vlucht. Nog altijd is de rust in het land niet teruggekeerd.