Nijland: "Plezierige gesprekken met Ajax"

FC Groningen is met Ajax in gesprek over een overgang van Richairo Zivkovic (17) naar Amsterdam. Er is nog geen groen licht voor de transfer.

Zivkovic heeft bij FC Groningen nog een contract tot 2015. De Trots van het Noorden hoopte het talent langer in De Euroborg te houden. "We wilden zijn contract openbreken en verlengen, maar Richairo heeft aangegeven ambities te hebben", zegt algemeen directeur Hans Nijland tegen het Algemeen Dagblad.

"Hij wil hogerop. Dat is zijn goed recht. Er is zeker nog geen groen licht. Na het weekend praten we verder. De gesprekken met Ajax verlopen zeer plezierig", aldus Nijland over de onderhandelingen met de koploper in de Eredivisie. FC Groningen vraagt naar verluidt 2,5 miljoen euro voor Zivkovic.

Bij een eventuele doorverkoop krijgt FC Groningen tien procent van de transfersom. Zivkovic kwam dit seizoen vooralsnog tot twintig optredens in de Eredivisie. De jeugdinternational begon vijf keer in de basis en scoorde vijf keer voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi.

Filip Kostic (21) lijkt de volgende speler te zijn die FC Groningen verlaat. De Serviër speelt sinds de zomer van 2012 in Groningen. Dit seizoen was hij goed voor zes goals en vier assists in 25 competitiewedstrijden. Kostic zou inmiddels worden gevolgd door verschillende clubs. Ajax-coach Frank de Boer noemde hem dit seizoen een interessante speler.

FC Groningen staat na 25 wedstrijden op een negende plek in de Eredivisie. De formatie van Van de Looi krijgt dit weekend SC Cambuur op bezoek. Groningen won slechts één van de laatste zeven wedstrijden. SC Cambuur pakte zeven punten uit de laatste drie duels.