[JL] Willem II profiteert van misstap Dordrecht

Willem II is koploper FC Dordrecht tot op een punt genaderd in de Jupiler League. De Tilburgers wonnen vrijdagavond op bezoek bij Jong FC Twente met 2-1. Dordrecht kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard.

De Schapenkoppen namen kort voor rust nog wel de leiding via Paul Gladon, maar in de 67e minuut kwamen de Limburgers langszij dankzij invaller Gevaro Nepomuceno. Ruud Boymans was de grote man bij Willem II. De spits opende de score al na acht minuten en zorgde na de gelijkmaker van Tim Hölscher ook voor de 2-1 in de 58e minuut.

Jong PSV boekte zijn derde overwinning in vier wedstrijden. De Eindhovenaren waren Almere City FC de baas met 3-1. Elvio van Overbeek en Aleksandar Boljevic scoorden voor PSV, Charles Dissels maakte tussendoor de aansluitingstreffer voor de thuisploeg.

FC Oss rekende verrassend af met FC Eindhoven. De Ossenaren, die voorlaatste staan, versloegen voor eigen publiek de nummer vier met 4-0. Sparta Rotterdam moest zich tevreden stellen met een puntje bij Helmond Sport: 1-1. MVV Maastricht nam drie punten mee bij De Graafschap: 1-0.