[Bundesliga] Dortmund veel te sterk voor Verbeeks Nürnberg

Borussia Dortmund heeft zaterdag een simpele 3-0 thuiszege geboekt op het FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek. In het Signal Iduna Park werd het krachtsverschil pas na rust in de score uitgedrukt via Mats Hummels, Robert Lewandowski en Henrikh Mkhitaryan. Het was aan Nürnberg-doelman Raphael Schäfer te danken dat de score niet verder opliep.

Dortmund is nu de nieuwe nummer twee op de ranglijst. Het passeerde Bayer Leverkusen dat thuis met 1-0 verloor van FSV Mainz. Eric Maxim Choupo-Moting scoorde in de 37e minuut de enige goal.

Bayern München kan zijn voorsprong op de nummer twee nu uitbreiden naar twintig punten. Dan moet de titelverdediger zaterdagavond wel winnen van Schalke 04.

Het Mirko Slomka-effect bij Hamburger SV lijkt alweer uitgewerkt. Het degradatieduel tegen Werder Bremen werd door HSV met 1-0 verloren. Zlatko Junuzovic scoorde de enige goal van de wedstrijd. Bij HSV viel Rafael van der Vaart na rust in, bij Werder kreeg Eljero Elia elf minuten speeltijd.

Hekkensluiter Eintracht Braunschweig pakte tegen Borussia Mönchengladbach een belangrijk punt: 1-1. Rafael zette de bezoekers op voorsprong en Gladbach had meer uit de wedstrijd kunnen halen. Doelman Marc-André ter Stegen ging vlak na rust echter opzichtig in de fout. hij verkeek zich op een terugspeelbal en was zo verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

FC Augsburg en Hannover 96 speelden met 1-1 gelijk. Mame Biram Diouf scoorde namens Hannover, oud-AZ'er Ragnar Klavan bracht Augsburg weer langszij.