Pellè boos: "Jij hebt een Ajax-gezicht"

Graziano Pellè was na de verloren Klassieker tegen Ajax (1-2) niet gelukkig met een vraag van FOX Sport-presentator Jan-Joost van Gangelen.

Van Gangelen vroeg na de 1-2 nederlaag of het zondag wel goed zat met de mentaliteit van de Feyenoorders. De presentator verwees naar eerdere wedstrijden van Feyenoord waarin De Kuip 'in vuur en vlam stond'. Dat was zondag niet helemaal het geval, volgens Van Gangelen. Die bewering schoot bij Pellè in het verkeerde keelgat.

De Italiaan nodigde Van Gangelen uit om naar het trainingsveld te komen en uit te leggen hoe Feyenoord tegen Ajax had moeten spelen. Pellè vroeg daarna voor welke club de presentator van FOX Sports is. Van Gangelen gaf aan geen supporter te zijn van een specifieke club.

Pellè geloofde dat niet. "Volgens mij ben jij namelijk een Ajax-supporter. Ik kan aan je gezicht zien dat je een Ajax-supporter bent", aldus de aanvoerder van Feyenoord. Vorige week ging de spits nog door het lint na een gelijkspel bij FC Twente. In Enschede schopte hij op weg naar de kleedkamer tegen de dugout, reclameboarding en een lichtinstallatie van een camerateam.

De KNVB legde Pellè een boete op van 5000 euro en één wedstrijd voorwaardelijk. De aanklager kan wellicht na dit weekend opnieuw een actie van de aanvaller onder de loep nemen. Pellè deelde een elleboogstoot uit aan Ajax-verdediger Joël Veltman.

"Maar het was een harde wedstrijd en hij is een verdediger en ik ben een aanvaller. Dus het is normaal dat er contact is tussen ons", besluit de zeer teleurgestelde Pellè. De captain van Feyenoord opende zondag de score in De Kuip, maar Ajax won dankzij goals van Kolbeinn Sigthórsson en Veltman.