[Primera Division] Geen winnaar bij Atlético-Real

De stadsderby tussen Atlético Madrid en Real Madrid heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Cristiano Ronaldo bepaalde de eindstand acht minuten voor tijd op 2-2. Karim Benzema had Real al snel op voorsprong gezet, maar Koke en Gabi bogen dat om voor de thuisploeg.

Door de remise blijft de ploeg van coach Carlo Ancelotti koploper in de Spaanse Primera Division. De voorsprong op Atlético bedraagt drie punten. FC Barcelona, dat vier punten minder heeft dan de aartsrivaal, speelt zondagavond nog tegen Almeria.

Real nam in het Vicente Calderon-stadion de touwtjes in handen en na een scherpe voorzet van Angel di Maria sloeg Benzema, op randje buitenspel, al in de derde minuut toe. Atlético knokte zich echter knap terug en had recht op een strafschop toen Diego Costa onderuit werd gehaald.

De gelijkmaker viel even later alsnog dankzij een schuiver van Koke. Op slag van rust kwam Atlético zelfs op voorsprong via Gabi. De aanvoerder verraste doelman Diego Lopez met een zwabberende en harde, maar ogenschijnlijk houdbare, pegel.

Atlético, dat zich na de recente nederlagen tegen Almeria (0-2) en Osasuna (0-3) van zijn beste kant liet zien, slaagde er niet in de zege over de streep te trekken. Moegestreden moest het toezien hoe Ronaldo toesloeg. De Koninklijke ging op zoek naar meer, maar een derde treffer bleef uit.