Maher: "Verwachtingspatroon is anders"

Adam Maher heeft nog niet zijn stempel kunnen drukken op het spel van PSV. De talentvolle middenvelder moest de voorbije wedstrijden genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Juist nu Maher geen deel meer uitmaakt van de basisopstelling, boekt PSV weer succes. De voorbije vijf competitiewedstrijden werden allemaal winnend afgesloten. Maher moest het doen met invalbeurten.

Phillip Cocu besloot na een moeizame periode over te stappen op een meer defensieve samenstelling van het middenveld, met hoofdrollen voor Oscar Hiljemark, Ji-Sung Park, en Stijn Schaars. Maher kan die keuze van zijn trainer goed begrijpen.

Sterker nog, het jeugdexponent van AZ denkt dat hij kan profiteren van de rust die hij momenteel krijgt. Naar eigen zeggen leert hij dit seizoen pas echt om te gaan met de druk die komt kijken bij een titelkandidaat.

"Ik krijg nu voor het eerst met de druk van een topclub te maken", zo vertelde hij het Algemeen Dagblad na de 3-2 zege op Go Ahead Eagles. "Het verwachtingspatroon is zó anders dan bij AZ. Maar uiteindelijk ga ik hier veel van leren. Ik denk dat het voor mijn toekomst alleen maar goed is wat er dit jaar allemaal gebeurt."