De Rossi geschorst voor slaande beweging

AS Roma-middenvelder Daniele de Rossi en verdediger Juan Jesus van Internazionale zijn elk voor drie duels geschorst. Beide spelers maakten zaterdag tijdens het 0-0 gelijkspel tussen de clubs een slaande beweging. De Rossi aaide in de eerste helft met zijn vuist Mauro Icardi, terwijl Jesus kort voor tijd in de fout ging ten opzichte van Alessio Romagnoli.

Beide incidenten ontging de arbitrage, maar de Italiaanse voetbalbond besloot op basis van de tv-beelden in te grijpen. De Rossi, die naast Kevin Strootman op het middenveld speelde, is door de Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli tevens gepasseerd voor de oefeninterland tegen Spanje woensdag. Hij mist de Serie A-wedstrijden tegen Napoli, Udinese en Chievo Verona.

Sassuolo-aanvaller Domenico Berardi is eveneens voor drie duels geschorst. De Italiaan deelde zaterdag tegen Parma een minuut na zijn invalbeurt een elleboogstoot uit. De promovendus ging in eigen huis met 1-0 onderuit. Dat kostte coach Alberto Malesani een dag later de kop.

De 19-jarige Berardi is als straf ook uit de selectie van Jong Italië gezet. Hij maakte in januari indruk door vier keer te scoren tegen AC Milan (4-3).