Theo Janssen stopt per direct en wordt scout

Theo Janssen maakt vanavond bekend dat hij per direct stopt met voetballen. Dit meldt Bureau Sport, het televisieprogramma van Erik Dijkstra en Frank Evenblij. De Vitessespeler is herstellende van een blessure die hij eind januari opliep tijdens een training.

Janssen werd in het seizoen 2009/10 kampioen met FC Twente. In mei 2011 verhuisde de 32-jarige middenvelder naar Ajax waar hij kampioen werd, maar na één seizoen keerde hij terug op plek waar hij zijn carrière begon: Vitesse. Door blessures kwam hij dit seizoen nog maar negen keer in actie. Janssen heeft vijf interlands gespeeld in het Nederlands elftal.

'Theo Janssen stopt per direct' (PRO SHOTS/Peter Lous)


Update 16.25 uur

Vitesse heeft officieel bevestigd dat Janssen per direct stopt. Hij wordt vanaf 1 juli scout bij de club en neemt als specialistentrainer de leiding over de Talentenpoule. "Ik heb gevochten voor mijn laatste kans. Na de kruisbandblessure wilde ik absoluut terug komen en nog een aantal wedstrijden spelen. Door een nieuwe blessure ging dat niet. Hierdoor ben ik na gaan denken over mijn toekomst. Al snel kwam ik tot de conclusie dat die niet meer op het voetbalveld ligt. Mijn hart ligt bij voetbal en Vitesse. Die twee dingen kan ik in deze nieuwe functie mooi combineren. Ik denk dat ik aardig oog heb voor talent. Het lijkt me een uitdaging om talentvolle spelers voor Vitesse te ontdekken. Spelers die de academie en de A-selectie versterken.", aldus Janssen.

Technisch directeur Mo Allach: "Een echte Vitessenaar blijft behouden voor de club. Hiermee geven we een signaal af dat we graag met spelers in de technische gelederen werken die een verleden hebben bij Vitesse. Uiteraard staat kwaliteit daarbij voorop, maar daar twijfelt niemand aan bij Theo. Hij was een intelligente speler die het spelletje als geen ander kon lezen. Dat soort spelers blijken na hun voetbalcarrière ook de betere scouts, zo is mijn ervaring. Ik kijk er naar uit om met Theo samen te werken."