Bosz: "Kritiek Ten Rouwelaar lulverhaal"

NAC Breda-aanvoerder Jelle ten Rouwelaar was zaterdagavond witheet op spelers van Vitesse. Trainer Peter Bosz snapte niets van de woede-uitbarsting. Ten Rouwelaar ging door het lint nadat Mike Havenaar de 1-2 scoorde voor Vitesse. De doelman van NAC had even daarvoor de bal uit geschoten zodat Rydell Poepon gewisseld kon worden.

Frank van der Struijk wachtte daar niet op en nam de ingooi. Uit de daaropvolgende aanval viel het tweede Arnhemse doelpunt. "Als je het van tevoren hebt over respect, dan kun je wel stoppen. Ik vind het echt respectloos", verklaarde Ten Rouwelaar tegenover FOX Sports. De keeper kreeg geel van scheidsrechter Björn Kuipers voor zijn uitbarsting. De captain van NAC ontsnapte aan nog een kaart toen hij zijn middelvinger opstak richting Vitesse-spelers.

"Ik wil best bij onszelf beginnen hoor, want we hebben terecht verloren van Vitesse. Zij hebben een veel betere ploeg. En die jongens hoeven de bal ook niet uit te schieten, maar toch. Respectloos. Ik begrijp het ook niet. Ik weet, het is een grote mannenwereld, maar ik vind dat ze die bal gewoon aan ons moeten geven."

"Ik moest nog uitkijken dat ik me niet helemaal verloor. Daar heb ik ook nog mijn excuses voor aangeboden. De scheidsrechter gaf me terecht een gele kaart. Maar we hebben het allemaal de hele tijd over respect... En ik kan het wel blijven herhalen. Maar dan moet je dat ook laten zien."

Vitesse-trainer Bosz snapt niets van de woede bij NAC. "Ik heb begrepen dat er wat commotie is rondom onze tweede goal. Ik vind dat een compleet lulverhaal. Het is een ongeschreven afspraak dat de bal bij blessures wordt uitgespeeld, maar moet dat tegenwoordig bij wissels ook al. Ik vind dat mijn spelers uitstekend hebben gehandeld."

De coach was gelukkig met het optreden van Vitesse. "We speelden een goede eerste helft en de tweede helft hadden we de volledige controle. Daar ben ik trots op, want het ging er fanatiek aan toe in het stadion. We zijn niet meer in de problemen geweest. Jammer dat we de derde goal niet meer maakten. Dan was het gemakkelijker geweest."