[JL] Sparta zet zegeloze reeks voort tegen Jong Twente

Sparta Rotterdam heeft voor de vijfde wedstrijd op rij niet gewonnen in de Eerste Divisie. Op het Kasteel werden de Rotterdammers zondag verrast door Jong FC Twente: 1-0. Joey Pelupessy scoorde in de veertigste minuut de winnende treffer.

Door de nederlaag blijft Sparta negende met 42 punten. Ook de nummers tien, elf en twaalf hebben dat puntenaantal. Nummer tien De Graafschap heeft als enige nog een wedstrijd tegoed. Jong Twente staat met 34 punten uit dertig duels zeventiende.

VVV-Venlo is na een 3-0 uitzege bij hekkensluiter Achilles '29 weer derde in de Eerste Divisie. De Noord-Limburgse formatie maakte het verschil al voor rust. Leon de Kogel benutte na een kwartier een strafschop, Danny Post en Dyon Gijzen voerden de score verder op.

VVV heeft nu 51 punten uit dertig duels, een meer dan Excelsior dat nu weer naar de vierde plaats zakt. Koploper Willem II en nummer twee FC Dordrecht hebben met respectievelijk 57 en 56 punten nog wel een gaatje.