Merckx: "wielrennen nog nooit zo 'schoon'"

Volgens Eddy Merckx is het wielrennen anno 2014 'schoner' dan ooit. De Belgische wielerlegende zegt dit donderdag in de Spaanse sportkrant AS.

"Ik ben ervan overtuigd dat het wielrennen vandaag zuiverder is dan ooit tevoren. Er worden heel wat middelen ingezet om tot eerlijke uitslagen te komen. Dat gaat van controles tot het biologisch paspoort, dat in mijn ogen een heel nuttig instrument is", stelt Merckx.

Het grootste probleem voor het hedendaagse wielrennen is volgens Merckx geld. "Dat komt door de economische crisis, die de hele wereld heeft aangetast. Maar als de storm voorbij is, zal het beter worden en zal er geld terugvloeien naar het wielrennen."

In dat kader juicht Merckx het project toe dat formule 1-coureur Fernando Alonso op poten zet. De Spanjaard zal in 2015 zijn intrede maken in het peloton en daarvoor de nodige financiële middelen meebrengen. "Het is opwindend, misschien wel het beste nieuws dat het wielrennen de voorbije jaren heeft gekregen. Hopelijk lokt het meer sponsors naar het wielrennen en kan onze sport groeien."