[PL] Fulham wint zonder Stekelenburg van Newcastle

Fulham heeft in de strijd tegen degradatie uit de Premier League drie broodnodige punten gepakt. De hekkensluiter won op Craven Cottage door een doelpunt van invaller Ashkan Dejagah met 1-0 van Newcastle United. Bij Fulham ontbrak keeper Maarten Stekelenburg. Hij was door trainer Felix Magath gepasseerd.

David Stockdale kreeg de voorkeur onder de lat omdat hij in de ogen van Magath vooral in thuiswedstrijden beter uit de verf komt. "Hij roept wat harder", legde de Duitse trainer uit. "En hij neemt meer verantwoordelijkheid."

Met Stockdale in het doel hield Fulham voor het eerst sinds 8 december de nul. Zijn collega Tim Krul lukte dat niet. Hij verkeek zich in de 68e minuut op een afstandsschot van Dejagah. Bij Newcastle stonden ook Luuk de Jong en Vurnon Anita in de basis.

Bijna gaf Fulham in blessuretijd de overwinning nog uit handen. John Heitinga maakte hands bij een inzet van de mee naar voren gekomen Krul, maar kreeg wonder boven wonder geen penalty tegen.

Fulham blijft ondanks het gelijkspel laatste, maar komt nu op een puntje van Sunderland, dat thuis op 0-0 bleef steken tegen Crystal Palace. West Bromwich Albion is voorlopig weg bij de onderste plaatsen. Uit bij Swansea City, waar Michel Vorm en Jonathan de Guzman in de basis stonden, werd met 2-1 gewonnen.