Sherwood: "Van Gaal schreeuwt hard genoeg"

Tim Sherwood reageerde donderdagavond nogal cynisch toen hij werd geconfronteerd met de uitspraken van Louis van Gaal, die graag in Engeland aan de slag wil.

Sherwood werd met Tottenham Hotspur in Lissabon uitgeschakeld in de Europa League. De 2-2 tegen Benfica was na de 1-3 thuisnederlaag van vorige week niet voldoende. Tottenham verloor in de Premier League drie van de laatste vier duels, waardoor de ploeg naast een ticket voor de Champions League lijkt te grijpen.

En dus werd donderdag na het duel met Benfica nogmaals de naam van Louis van Gaal genoemd. De bondscoach van het Nederlands elftal werd eerder ook al in verband gebracht met de Spurs. "Het ligt niet in mijn handen, maar ik geloof dat ik er volgend jaar nog ben. Ik maak in ieder geval de plannen voor komend seizoen", zei Sherwood volgens de NOS.

Deze week sprak Van Gaal over zijn droom om in de Premier League aan de slag te gaan. "Van Gaal heeft een goede reputatie, hij is een goede manager en ik weet zeker dat hij zijn kans zal krijgen. Hij schreeuwt er in ieder geval hard genoeg voor", zei Sherwood een tikkeltje cynisch.

Tottenham Hotspur zette in december manager André Villas-Boas opzij. Voorzitter Daniel Levy zou toen al in Nederland zijn geweest om met Van Gaal te praten. De bondscoach wil echter pas na het WK in Brazilië een beslissing nemen over zijn toekomst.