Advocaat: "Trots op de groep en ook op AZ"

AZ plaatste zich donderdagavond ten koste van Anzhi Makhachkala voor de kwartfinale van de Europa League. Trainer Dick Advocaat sprak na afloop van een "knappe prestatie". Vorige week werd Anzhi met 1-0 opzij gezet. Hierdoor was een doelpuntloos gelijkspel voldoende om de volgende ronde te bereiken. Met een een verdedigende tactiek wist AZ de Russische opponent van het scoren af te houden.

"Ik ben zeer trots op de groep en ook op AZ. Voor de club is dit een geweldige prestatie", zei Advocaat na het laatste fluitsignaal tegenover de NOS. "Voor AZ is het bereiken van de kwartfinale een knappe prestatie. Twaalf wedstrijden gespeeld en nul verloren, volgens mij. Dan kun je zeggen Europa League is niet de top, maar je moet het toch wel doen."

Door een schorsing moest Advocaat toekijken vanaf de tribune. In de heenwedstrijd werd hij naar de tribune gestuurd. "Het was heel moeilijk om het van de andere kant te zien. We hadden het eerder moeten afmaken en het duurt dan weer veel te lang. In de tweede helft hadden we de eerste tien minuten veel kansen en als je er daar één van maakt, is de wedstrijd normaal gesproken gespeeld. Nu was het tot het einde gevaarlijk.'

"Er is een geweldige teamgeest. We hebben een heel goede staf die elkaar alles gunt en dat zie je ook na de wedstrijd. Mij geeft dat een geweldig gevoel en de jongens zelf ook, want we doen alles samen. Dat is ook het leukste", besluit Advocaat.