[PD] Athletic Bilbao nipt langs Getafe

Athletic Bilbao heeft zich zaterdag steviger op de vierde plaats in de Primera División genesteld. De Basken waren in eigen huis nipt te sterk voor Getafe met 1-0. Markel Susaeta scoorde in de veertigste minuut. De vierde plaats levert aan het einde van het seizoen een Champions League-ticket op.

Real Valladolid, de nummer achttien, kroop iets dichter naar Getafe, dat zeventiende staat. Valladolid speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Rayo Vallecano. Yacine Brahimi was de matchwinner voor Granada, dat voor eigen publiek moeizaam met 1-0 won van Elche. De bezoekers speelden de laatste twintig minuten met tien man na een rode kaart voor Ionut Sapunaru.

Espanyol bleef in Barcelona steken op een doelpuntloze remise tegen Levante, dat het duel met tien man beëindigde. Invaller Victor kreeg in de 88e minuut rood. Beide teams hebben 37 punten en staan daarmee achtste en negende.