[Moto2] Uitslag Grand Prix van Qatar

Esteve Rabat is het seizoen in de Moto2 begonnen met een zege tijdens de Grand Prix van Qatar. De 24-jarige Spanjaard vertrok vanaf pole position en was vooraf al favoriet om de zege te pakken. Takaaki Nakagami uit Japan en de Fin Mika Kallio vergezelden Rabat op het podium.

De start was een prooi voor Rabat, maar de Spanjaard verloor door een duel in de eerste bocht direct een aantal plaatsen. Aan kop sloegen Nakagami en Kallio een gat met de achtervolgende groep. Al binnen twee ronden had Rabat zich weer naar voren gewerkt, waardoor hij de jacht op de twee koplopers kon openen. Na zes ronden had Rabat de aansluiting weer gevonden met de Japanse en Finse koplopers.

De drie aan de leiding leken enkele ronden een wapenstilstand te hebben, maar zodra Nakagami een gat leek te slaan ging Rabat voorbij zijn teamgenoot Kallio. Een halve ronde later was ook het gat met de Japanner weer gedicht, maar een eerste aanval van Rabat slaagde niet. Een ronde later lukte het wel om Nakagami in te halen. 

Nadat Rabat de leiding pakte stond hij deze niet meer af. Nakagami probeerde het nog wel een paar keer, maar geen enkele aanval bleek succesvol. In de laatste bocht kroop de Japanner nog in de slipstream bij Rabat, maar hij kon daar niet meer op tijd uitkomen om hem voor de streep voorbij te gaan. Kallio kon zich niet meer in de strijd mengen, maar hij werd wel derde. Maverick Viñales, wereldkampioen in de Moto3, maakte bij zijn debuut direct indruk en werd knap vijfde.