Janssen: "Krijgt niet vaak de kans op een finale"

Tussen de degradatiegevechten door krijgt N.E.C. Nijmegen woensdagavond de kans om een finaleplaats voor de KNVB beker te bemachtigen. Volgens trainer Anton Janssen heeft de halve finale bij PEC Zwolle niet aan belang ingeboet, als gevolg van de penibele situatie waarin N.E.C. in de competitie verkeert.

De kans om een bekerfinale te spelen komt niet vaak voor bij een club als NEC, zo weet hij. De 50-jarige oefenmeester weigert prioriteiten te stellen. "Voor ons is het met de competitie en beker nu en/en. Maar dat we nog in zo'n belangrijke fase zitten in de competitie, maakt deze wedstrijd niet minder belangrijk", zegt hij op de officiële clubsite. "Je krijgt niet zo vaak de kans om de finale van het bekertoernooi te halen. Dat zou voor N.E.C. zelfs pas de vijfde keer zijn."

N.E.C. zal in de sterkst mogelijke opstelling aantreden. "Ik krijg wel eens vragen of ik spelers ga sparen of met een ander team ga spelen, maar dat vind ik onzin. Het is een hele speciale wedstrijd en zeker geen hinderlijke onderbreking. Daar moeten we vooraf al van genieten en hopelijk achteraf ook met een goed resultaat op zak."

Over de kansen van zijn ploeg is Janssen hoopvol gestemd. "Ik schat de kansen fifty-fifty, al is Zwolle op basis van de ranglijst en het thuisvoordeel misschien wel de favoriet. Maar wij hebben het dit seizoen juist heel goed gedaan in uitwedstrijden in de beker, dus we maken net zoveel kans."

Danzell Gravenberch krijgt woensdagavond de kans om zijn kwaliteiten te tonen. De talentvolle Ajax-huurling zal starten op het middenveld. "Danzell heeft tegen Heerenveen al laten zien hoe goed hij kan spelen", licht Janssen die keuze toe. "Hij brengt natuurlijk een extra beetje kracht mee, wat wel eens een voordeel kan zijn."