Romario: "Ik was de Messi van mijn tijd"

Johan Cruijff is niet helemaal overtuigd van de kwaliteiten van Neymar, maar Romario denkt daar heel anders over. De voormalige spits ziet het helemaal zitten in zijn landgenoot.

Neymar slaagt er al enige tijd niet in om zijn stempel op het spel van FC Barcelona te drukken, en is zichtbaar zoekende naar zijn vorm. Zijn laatste doelpunt voor de Catalaanse grootmacht dateert alweer van halverwege februari.

Volgens Romario is er geen reden tot zorgen. De voormalige aanvaller van onder meer PSV en Barcelona verwacht dat Neymar spoedig zijn waarde zal tonen. "Alle spelers hebben te maken met goede en met slechte periodes, dat geldt niet alleen voor Neymar", laat hij zich via Twitter ontvallen.

"Ik zou hem graag dit advies willen meegeven: toon persoonlijkheid en houd persoonlijke problemen ver van het veld", aldus Romario, die naar eigen zeggen ruim duizend doelpunten maakte tijdens zijn carrière. In officiële wedstrijden waren het er meer dan driehonderd in bijna 450 duels.

Romario, die niet bekend staat om zijn bescheidenheid, denkt dat Neymar veel kan opsteken van Lionel Messi. Zoals veel andere spelers ooit veel konden opsteken van hemzelf. "Hij speelt momenteel aan de zijde van een van 's werelds beste spelers. Daar kan hij veel van leren. Ik was de Messi van mijn tijd. Toen wilden andere spelers ook alles van mij leren."