[Bundesliga] Bayern na zege bij Hertha weer landskampioen

Bayern München is dinsdag voor de 24e keer kampioen van Duitsland geworden. De ploeg van Arjen Robben, die zijn honderdste wedstrijd in de Bundesliga speelde, won met 3-1 bij het Hertha BSC van trainer Jos Luhukay.

Toni Kroos en Mario Götze zetten Bayern al binnen een kwartier op 2-0. In de tweede helft benutte Adrian Ramos een strafschop namens Hertha, maar Franck Ribéry, die tien minuten na rust Robben kwam vervangen, zorgde fraai voor 3-1.

Voor trainer Pep Guardiola is het na de Europese Supercup en het WK voor clubteams de derde prijs met Bayern. De Duitse grootmacht zet daarmee de vorig seizoen, toen het de beker, de titel en de Champions League won, ingeslagen weg voort.

Bayern verlengde bovendien de zegereeks waar het vorig seizoen een start mee had gemaakt. In oktober 2012 verloor de Rekordmeister voor het laatst een wedstrijd in de Bundesliga en de zege op Hertha was dan ook de 52e ongeslagen wedstrijd op rij. Het oude record van Hamburger SV werd eerder dit seizoen al verbeterd.

Het is niet het enige imposante cijfer dat Bayern kan overleggen. De afgelopen negentien wedstrijden werden winnend afgesloten en in alle duels werd ook tenminste twee keer gescoord door de ploeg uit München.

Aan het begin van het seizoen liep Bayern een kleine achterstand op Borussia Dortmund op. Al in de vierde speelronde speelde de landskampioen namelijk gelijk tegen SC Freiburg. Ook in speelronde acht liet Bayern tegen Bayer Leverkusen punten liggen, maar na die wedstrijd begin oktober stond de Beierse formatie wel voor het eerst alleen aan de leiding.

Daarna begon de reeks van achttien overwinningen. Waar het verschil met Dortmund begin november nog een punt was groeide dat de maanden erna gestaag. Na afgelopen weekeinde stond Borussia op 24 punten achterstand en dus had Bayern aan een zege genoeg voor de landstitel. Nooit eerder werd een ploeg al in maart kampioen.