Terpstra schaart overwinning in mooi rijtje

Niki Terpstra had weinig moeite om zijn overwinning woensdag in Dwars door Vlaanderen te duiden. "Dit is samen met het WK ploegentijdrit en het Nederlands kampioenschap een van de mooiste overwinningen", zei de coureur van Omega Pharma-Quick-Step voor de camera van Sporza. "Het mooie is dat ik die koersen nu allemaal twee keer heb gewonnen. Hopelijk kan ik een nieuwe reeks inzetten."

Terpstra koos op dertig kilometer van de meet op de Paterberg het hazenpad en kopieerde daarmee zijn overwinning van twee jaar geleden. "Ik heb het daar al eens eerder gedaan. Alleen had ik toen wind mee en nu wind tegen. Dat maakte het wel een stuk zwaarder. Ik had pijn in mijn benen, maar dacht niet na en reed gewoon volle bak door."

Wellicht dat er de komende week nog meer in het verschiet ligt voor Terpstra. Dwars door Vlaanderen is de opening van de Vlaamse Wielerweek. "Door deze zege heb ik veel vertrouwen voor de komende week." Het ultieme doel is natuurlijk de Ronde van Vlaanderen. "Maar het niveau ligt daar wel veel hoger", temperde Terpstra de verwachtingen.