[PD] Real Madrid verliest, Atlético profiteert

Real Madrid heeft slechte zaken gedaan in de strijd om de Spaanse landstitel. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti ging drie dagen na de verloren Clasico tegen FC Barcelona ook onderuit tegen Sevilla: 2-1. Stadgenoot Atlético Madrid profiteerde optimaal en staat door een 1-0 thuiszege op Granada nu alleen bovenaan in Spanje.

Omdat FC Barcelona eerder op de avond met 3-0 had gewonnen van Celta de Vigo, kon Real Madrid zich eigenlijk geen misstap veroorloven. Een vroege openingsgoal van Cristiano Ronaldo leek ook een eenvoudige zege in te luiden, maar Sevilla knokte zich knap terug. Carlos Bacca scoorde in de negentiende minuut 1-1.

Na rust was Real Madrid sterker, maar Sevilla slagvaardiger. Na een prachtige pass van Ivan Rakitić schonk Bacca met zijn tweede doelpunt van de avond de thuisploeg de overwinning.

Atlético had een opleving van Diego Costa nodig om tegen middenmoter Granada puntenverlies te voorkomen. De spits maakte na een uur spelen met zijn 24e treffer van het seizoen het verschil. Atlético komt daardoor na dertig wedstrijden op een totaal van 73 punten, één meer dan Barcelona. De achterstand van Real Madrid bedraagt drie punten.