UEFA beboet Ajax wegens wangedrag supporters

De UEFA heeft Ajax een boete van 45 duizend euro opgelegd vanwege wangedrag van supporters tijdens de Europa League-wedstrijden tegen Red Bull Salzburg. Vooral het afsteken van vuurwerk, kwetsende spreekkoren en het tonen van beledigende spandoeken in Oostenrijk kost Ajax een flinke duit, meldt de koploper van de Eredivisie donderdag.

De misdragingen in Salzburg kosten Ajax veertigduizend euro. Een blikje bier dat in de Amsterdam Arena op het veld werd gegooid kost de club nog eens vijfduizend euro. Het sfeerteam van Ajax is de dupe van de boete. Het budget van de sfeermakers rondom wedstrijden wordt met 45 duizend euro verminderd. De Amsterdammers werden door Salzburg overklast in de Europa League. De Oostenrijkers wonnen over twee wedstrijden met liefst 6-1.

Ajax werd dit seizoen al eens beboet door de UEFA. Supporters wisten zich in Glasgow rond de Champions League-wedstrijd tegen Celtic niet te gedragen, waarna Ajax voor twintigduizend euro werd beboet. In het duel in Amsterdam toonden fans een voor Celtic-supporters beledigend spandoek. Daarop moest Ajax van de UEFA in een later duel een deel van de tribune dichthouden.