Cocu mag ziekenhuis nog niet verlaten

Phillip Cocu moet nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven. Bij de trainer van PSV werd donderdag een, zeer waarschijnlijk goedaardige, tumor uit zijn rug verwijderd. "De operatie is geslaagd, de tumor is volledig verwijderd", zegt technisch manager Marcel Brands vrijdag.

"Hij heeft een prima nacht achter de rug en zijn herstel verloopt volgens planning", vervolgt Brands op de clubsite. "Het is moeilijk om iets te zeggen over de herstelperiode. Phillip kennende zal hij zo snel mogelijk willen herstellen en intensief contact houden met de technische staf."

De kans is klein dat de 43-jarige Cocu dit seizoen nog op de bank zit bij PSV. Assistent Ernest Faber neemt de honneurs waar. De rol van Guus Hiddink, die een paar keer per week bij de Brabanders is te vinden, blijft 'exact hetzelfde'.

Onder Faber zal er niet veel veranderen in Eindhoven. "Wij gaan gewoon op dezelfde voet verder en bewaken het proces dat we dit seizoen samen met Phillip hebben ingezet", liet de assistent weten. "Dat heeft namelijk ook geleid tot de goede reeks van de afgelopen periode."