Ancelotti verwacht zware opgave tegen Dortmund

Real Madrid-coach Carlo Ancelotti is op zijn hoede voor Borussia Dortmund, al doet sterspeler Robert Lewandowski vanwege een schorsing niet mee bij de Duitsers. "Ze missen een heel belangrijke speler, maar hun stijl is altijd hetzelfde", vertelde de Italiaan in aanloop naar het kwartfinaleduel in de Champions League van woensdag.

"Dortmund is een compact team, ze verdedigen goed en zijn gevaarlijk in de omschakeling. Als ze op de counter spelen moeten we al onze kwaliteiten aanspreken om er voor ons een positieve wedstrijd van te maken", zei Ancelotti, die niet van een gunstige loting durft te spreken. "Het is voor niemand een makkelijke loting. Ik denk dat de teams die de kwartfinale halen de beste van Europa zijn."

Vorig jaar stonden Real Madrid en Dortmund in de halve finale van de Champions League ook al tegenover elkaar. Toen trokken de Duitsers mede door vier treffers van Lewandowski aan het langste eind. De Madrilenen zinnen op revanche, maar de vorm lijkt te ontbreken bij de ploeg, die de laatste weken verloor van FC Barcelona en Sevilla en daardoor naar de derde plaats zakte in de Primera Division.

"Het is normaal dat er gedurende het seizoen perioden zijn waarin het minder goed gaat", smoort middenvelder Luka Modric een crisis in de kiem. "Er is niets aan de hand, we zijn nog steeds gemotiveerd en gefocust op de komende wedstrijden. We zijn vol vertrouwen. Dat raken we door twee nederlagen niet kwijt."