Koeman overweegt Pellè te passeren

Zonder Graziano Pellè draait Feyenoord op volle toeren. De Italiaanse topscorer moet vrezen voor zijn basisplaats, zo blijkt uit uitlating van Ronald Koeman. Pellè zit woensdagavond zijn laatste van vier wedstrijden schorsing uit.

Feyenoord kruist dan in Almelo de degens met Heracles Almelo, en als de Rotterdammers een goede prestatie neerzetten kan dat gevolgen hebben voor Pellè. Volgens Koeman is het geen uitgemaakte zaak dat de 28-jarige aanvaller na zijn schorsing terugkeert in de basisopstelling. De ervaren oefenmeester overweegt zijn voormalige aanvoerder aankomend weeken tegen RKC Waalwijk te passeren.

"Als we woensdag met 0-3 winnen, zal ik goed nadenken of ik iets verander richting zondag", zo liet Koeman zich dinsdag ontvallen tijdens een vraaggesprek met RTV Rijnmond. "Never change a winning team, zeggen ze weleens."

Een week na de ontmoeting met RKC staat een bepalende wedstrijd tegen PSV op het programma. Aangezien Pellè op scherp staat, zou hij dat duel moeten missen indien hij dit weekend een kaart pakt. Dat is voor Koeman geen reden om zijn sterspeler te sparen. Als hij tegen RKC op de bank begint is hij simpelweg gepasseerd, zo benadrukte hij.

Voorts laat Koeman zich op de officiële clubsite uit over Jean-Paul Boëtius en Terence Kongolo. Beide talenten kampen met fysieke klachten en zijn een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Heracles. "We wachten de training van dinsdagmiddag af, voordat we een beslissing over beide spelers nemen", aldus de 51-jarige Zaandammer.