Verratti: "We zijn er nog lang niet"

Een 3-1 zege op Chelsea brengt Paris Saint-Germain dichtbij de halve finale van de Champions League. Marco Verratti waakt voor nonchalance. Javier Pastore zorgde er in de slotminuut voor dat PSG met een uitstekend gevoel richting de return van dinsdag 8 april kan gaan. Het enige minpunt is de tegengoal die de Franse topclub moest incasseren. Chelsea-aanvaller Eden Hazard benutte een strafschop.

"We zijn er nog lang niet", zegt Verratti in gesprek met Sky. "We denken in ieder geval niet dat we nu al met een been in de halve finale staan. Er zijn nog negentig minuten te spelen en daarin willen we ons eigen spel blijven spelen. Vooral veel aanvallen en dan zien we wel waar ons dat brengt."

Door het succes in Europees verband weet Verratti zeker dat hij de komende seizoenen nog niet terugkeert naar de Serie A. De 21-jarige Italiaan wordt regelmatig in verband gebracht met grootmachten uit zijn land van herkomst. "Ik word niet warm of koud van de mogelijkheid om terug te keren naar Italië", geeft de international aan. "Op dit moment ben ik hier heel erg aan het genieten van ieder moment. Ik hoop hier nog zo lang mogelijk te blijven."

Verratti was tegen Chelsea een van de opvallende schakels bij PSG. Hij was belangrijk met een paar afgemeten voorzetten, maar bracht zijn ploeg ook een paar keer in gevaar door zijn frivole spel. Uiteindelijk kon PSG door doelpunten van Ezequiel Lavezzi, David Luiz (eigen goal) en Pastore naar een ruime voorsprong uitlopen.