De Boer: "Cillessen en Vermeer moeten mee naar WK"

Frank de Boer vindt dat Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer beiden mee moeten naar het WK in Brazilië. Volgens de trainer van Ajax zijn de twee keepers de beste van Nederland. "Dat vind ik wel. Ik ben dolblij met deze twee doelmannen", zei De Boer donderdag op een persconferentie. "Ze zijn voetballend heel goed en bovendien erg allround. En het belangrijkste, een bal stoppen, kunnen ze ook nog."

De Boer overweegt om reservedoelman Vermeer speeltijd te geven, zodat die in beeld blijft voor het WK. "Daar denk ik serieus over na. Het zou fantastisch zijn als er twee doelmannen meekunnen naar het WK. Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat ik hem, Kenneth, heb weerhouden mee te gaan naar het WK."

Volgens De Boer moet zijn vaste goalie Cillessen hoe dan ook mee. "Jasper heeft genoeg bewezen en is een zeer stabiele factor." Daarnaast stak De Boer de loftrompet over Vermeer. "Hij heeft aangetoond niet in een dip te zijn gekomen en gaf tegen AZ een fantastisch signaal." Vermeer was tegen de Alkmaarders op dreef en loodste Ajax naar de finale van de KNVB-beker.

Bondscoach Louis van Gaal liet zich eerder al ontvallen dat Vermeer het best in zijn profielschets als doelman van Oranje past. Een belangrijke voorwaarde in zijn selectiebeleid is dat de internationals met regelmaat moeten spelen.