Ajax voorzichtig met Moisander

Frank de Boer bekijkt vrijdag of Niklas Moisander komend weekend zijn rentree kan maken bij Ajax. De verdediger ontbrak tegen FC Twente en RKC Waalwijk, nadat hij in het bekerduel met AZ in botsing was gekomen met doelman Kenneth Vermeer.

Moisander kampt daardoor met een knieblessure. "Ik schat de kans op fifty-fifty, misschien iets meer", zei De Boer op de officiële website van Ajax over de speelkansen tegen Vitesse.

"Zelf heeft Niklas er een goed gevoel over, maar hij is nog niet echt getest. Vrijdag zal hij met Jong Ajax meetrainen en dan kunnen we kijken of hij er doorheen is", aldus de Ajax-coach. Moisander speelde dit seizoen tot nu toe 23 competitieduels.

De Boer begrijpt dat Moisander mogelijk aan zijn laatste maanden bij Ajax bezig is. "Niklas maakt een heel goed seizoen door en wij zijn blij met hem. Maar wij begrijpen ook dat als hij naar een andere club wil, deze zomer hét moment is."

Moisander heeft in de Amsterdam ArenA een contract tot medio 2015. De landskampioen nam de 28-jarige Fin in de zomer van 2012 over van AZ. Tussen 2006 en 2008 verdedigde hij de clubkleuren van FC Zwolle.