Voorzitter wil werkwijze Barça niet wijzigen

FC Barcelona is niet van plan om als reactie op het door de FIFA opgelegde transferverbod een andere koers te gaan varen. "We zijn het slachtoffer van een groot onrecht", liet voorzitter Josep Maria Bartomeu donderdag op een persconferentie weten. "Ons model heeft 35 jaar lang perfect gewerkt. We zijn niet van plan om dat te veranderen."

Barcelona mag de komende twee transferperiodes niemand aantrekken omdat het de regels die gelden voor het contracteren van minderjarige spelers zou hebben geschonden. De club liet al weten tegen de straf in beroep te gaan en desnoods door te procederen tot aan het internationale sporttribunaal CAS.

Bartomeu snapt niet waarom juist zijn club onder een vergrootglas ligt. "Waarom wordt Barcelona aangepakt en andere clubs niet?', vraagt hij zich af. "De FIFA weet dat we alles prima regelen en goed voor de kinderen zorgen. We geven ze een opleiding die ze in hun eigen land misschien niet hadden gekregen."

De kans dat de FIFA op zijn schreden terug moet keren, is volgens Bartomeu groot."We hebben het volste vertrouwen in onze advocaten. Zij zeggen dat er goede redenen zijn om aan te nemen dat de straf zal worden teruggedraaid." Barcelona hoopt dat de straf in ieder geval kan worden opgeschort zolang het beroep loopt.