Denswil: "Bij Ajax slagen is mijn droom"

Stefano Denswil erkent dat gesprekken met Ajax over een nieuw contract zijn gepauzeerd, maar van een vertrek is nog geen sprake volgens de verdediger. De twintigjarige Denswil heeft bij Ajax een contract tot volgend jaar zomer.

De Amsterdammers willen graag verlengen met de Zaandammer, maar hij zou eerst meer duidelijkheid willen over de toekomst. Denswil was in de eerste seizoenshelft vaak een basiskracht bij Ajax, maar na de winterstop zit hij vooral op de bank.

Een transfer is voorlopig niet aan de orde. "We zijn bezig om de puntjes op de i te zetten", zegt Denswil tegen AT5. "De onderhandelingen zelf zijn nu even gepauzeerd ja, dat klopt. Maar we zijn zeker niet gestopt met praten", aldus de jeugdinternational, die dit seizoen veertien competitieduels speelde en zes keer uitkwam in de Champions League.

"Er hangt veel af van Niklas Moisander. Of hij blijft of niet. Ik wil mezelf doorontwikkelen en veel wedstrijden spelen. Maar als hij blijft betekent het ook weer niet automatisch dat ik vertrek. Ik heb die speelminuten natuurlijk ook deels in eigen hand. Ik moet mezelf in de kijker spelen", aldus Denswil, die tegen FC Twente en RKC Waalwijk de geblesseerde Moisander verving.

De linkspoot hoopt bij trainer Frank de Boer definitief een basisplaats te veroveren. "Diep in m'n hart wil ik gewoon bij Ajax blijven. Ajax is m'n club en hier slagen is mijn droom", besluit Denswil, die in november 2012 zijn debuut maakte tegen Vitesse (0-2). De verwachting is dat Denswil zondag tegen Vitesse in de basis start vanwege de absentie van Moisander.