Rooney groot vraagteken voor duel met Bayern

Wayne Rooney mist mogelijk de return in de Champions League woensdagavond tegen Bayern München. De aanvaller van Mancester United heeft een gekneusde teen. De 28-jarige Rooney laat het duel van zaterdag met Newcastle United sowieso aan zich voorbij gaan. Hij hoopt op tijd hersteld te zijn voor de wedstrijd van woensdag in Beieren. "Wayne heeft een zwaar gekneusde teen", vertelt manager David Moyes in gesprek met MUTV.

"Hij speelt tegen Newcastle United hoe dan ook niet mee. De wedstrijd in München kan een probleem gaan worden. We moeten zijn situatie goed in de gaten houden. Dit weekend gaan we hem zo goed mogelijk behandelen en hopelijk is hij dan snel weer inzetbaar."

"Het is nooit makkelijk wanneer je een teenblessure hebt. Soms kan een dergelijke kwetsuur snel herstellen en soms kan een injectie helpen. Wayne is momenteel in elk geval ontzettend belangrijk voor ons, kijk alleen maar naar de doelpunten die hij voor zijn rekening neemt", aldus Moyes.

Aanvallend is manager Moyes al beperkt in zijn mogelijkheden. Sterspeler Robin van Persie staat ook geblesseerd aan de kant. Hij kwam op Old Trafford ook al niet in actie tegen Bayern (1-1).