[PD] Top drie Spanje maakt geen fout

De top drie van de Primera División blijft ook na de 32e speelronde ongewijzigd. Atlético Madrid, Barcelona en Real Madrid wonnen zaterdag alle drie. Atlético was met 1-0 te sterk voor Villarreal, Barcelona klopte Real Betis met 3-1 en Real was uit met 4-0 Real Sociedad de baas. Atlético blijft lijstaanvoerder.

Atlético kwam zaterdag als eerste in actie. Raúl García's doelpunt in de veertiende minuut was voldoende om ervoor te zorgen dat de Madrileense ploeg ook na dit weekeinde de koppositie in handen zou houden.

Barcelona moest als tweede aan de bak. Tegen hekkensluiter Betis werd met 3-1 gewonnen en dus was de achterstand op Atlético weer een punt. Lionel Messi scoorde de 1-0 en de 3-1 uit strafschoppen. De 3-1 werd in eerste instantie gestopt door Betis-doelman Antonio Adán, maar Messi schoot de rebound via de handen van Adán alsnog raak.

Betis-speler Jordi Figueras zorgde met een eigen doelpunt voor de 2-0. Een minuut later was zijn collega Ruben Castro echter al verantwoordelijk voor de 2-1.

Real Madrid speelde als laatste van de drie. In San Sebastian werd Real Sociedad met 4-0 verslagen en dus staat de Koninklijke drie punten achter op stadgenoot Atlético. Asier Illarramendi opende op slag van rust de score. In de tweede helft voerden Gareth Bale, Pepe en Álvaro Morata de voorsprong verder op. Tussendoor raakten Sergio Ramos en Karim Benzema het houtwerk nog.

Rayo Vallecano won thuis met 3-0 van Celta de Vigo. De doelpunten kwamen van Rubén Rochina en tweemaal Alberto Bueno. Răzvan Raț kreeg in de 64e minuut rood, maar met een man minder lieten de Madrilenen Celta niet terugkomen. Beide ploegen staan nu in de middenmoot. Rayo is de nummer elf, Celta de nummer twaalf.