Heerenveen en Twente strijden om handtekening Türüç

Go Ahead Eagles won afgelopen zaterdag van buurman Heracles Almelo. Dat leverde een groep van honderden fans op die in de nacht van zaterdag op zondag met vuurwerk, alcohol en gezang de staf van Go Ahead Eagles een warm onthaal gaf. Door een 1-2 zege op Heracles kan de gepromoveerde club de status als Eredivisieclub nauwelijks nog verliezen. 

"Dat mogen we ook wel vieren", vindt smaakmaker Deniz Türüç. "Onze trainer zei al dat dit misschien wel knapper is dan dat Ajax kampioen wordt." Het succes van de club uit Deventer betekent misschien wel dat de Eagles een toptalent kunnen gaan verliezen. Türüç laat steeds vaker zien dat hij toe is aan de volgende stap. De uitblinker rondt eerst een fraaie één-twee met Marnix Kolder af en voor Erik Falkenburg voor de beslissing zorgt, glijdt Türüç op het middenveld langs vier Heraclieden. 

Zijn oude club FC Twente ziet hem graag terugkeren maar sc Heerenveen heeft inmiddels ook interesse in de handtekening van Türüç. "Het kan heel goed zijn dat dit mijn laatste wedstrijden voor Go Ahead worden", beweert de gewilde Türüç in AD Sportwereld. "Daarom probeer ik nu volop te genieten. Ik heb ambities en zou het graag een stapje hogerop proberen."