Kuijt: "Terugkeer naar Feyenoord zat er niet in"

Dirk Kuijt maakt er geen geheim van dat hij ooit wil terugkeren naar Feyenoord. Toch is het nog verre van zeker dat hij ooit nog voet in de Eredivisie zal zetten. De Katwijkse aanvaller speelde jarenlang voor de Rotterdammers, alvorens een buitenlands avontuur aan te gaan bij Liverpool. Inmiddels verdient hij zijn brood in Turkije, waar hij met Fenerbahce op de landstitel afstevent.

Een terugkeer naar Feyenoord behoort nog altijd tot de dromen van Kuijt. "Hopelijk ligt de weg in de toekomst nog open, maar dat ligt niet alleen aan mij natuurlijk", zo tekende RTV Rijnmond op uit de mond van de ervaren aanvaller.

Twee jaar geleden hoopte de Feyenoord-aanhang al op een hereniging met Kuijt, die destijds zou vertrekken bij Liverpool maar uiteindelijk inging op de avances van Fenerbahce. "Het zat er destijds gewoon niet in", blikt hij terug. "Dat heb ik toen zo goed mogelijk proberen uit te leggen."

Voorlopig richt de Oranje-international zijn vizier op zijn huidige werkgever. "Ik ben en blijf een Feyenoord-man, maar ik heb het wel naar mijn zin bij Fenerbahçe, zo eerlijk ben ik ook. Hopelijk worden we kampioen, dan zien we wel wat de toekomst brengt."

Afgelopen weekend ging Fenerbahce nog onderuit in de stadsderby tegen Galatasaray. Wesley Sneijder besliste de strijd tussen beide aartsrivalen in het voordeel van Cim Bom Bom. De landstitel lijkt echter nog niet in gevaar te komen voor Fenerbahce.