Sherwood: "Speculaties zijn er altijd"

Tim Sherwood is waarschijnlijk aan zijn laatste weken bij Tottenham Hotspur bezig. De manager is op de hoogte van de geruchten. Tottenham won maandagavond met 5-1 van Sunderland. Na afloop ging Sherwood in op vragen over zijn toekomst.

Volgens Goal moet de oefenmeester na dit seizoen namelijk plaatsmaken voor een ander, waarbij Louis van Gaal en Mauricio Pochettino (Southampton) hoog op het verlanglijstje staan.

"Het is een eer om manager te zijn van Tottenham Hotspur. Als je vragen over mijn toekomst hebt, moet je die bij mijn werkgever stellen", zei de 45-jarige Engelsman, die in december André Villas-Boas opvolgde. "Niemand hoeft medelijden met me te hebben, het is een fantastische kans die ik heb gekregen en ik ben erg trots."

Alle geruchten rondom de nieuwe manager van Spurs zijn ook Sherwood niet ontgaan. "Speculaties zijn er altijd, die waren er al toen ik hier manager werd. Het is nu aan de club om deze vragen te beantwoorden. In een ideale situatie had ik de voorbereiding meegemaakt en mijn eigen spelers binnengehaald."

Ondertussen zou het de coach niet verbazen als Tottenham al met kandidaat-opvolgers in gesprek zou zijn geweest. "Een club zou sowieso naar de volgende manager kijken, net zoals met spelers. Maar ik weet niet of deze club dat al gedaan heeft."