Borussia Dortmund strijdvaardig voor duel met Real

Borussia Dortmund ziet nog kansen om dinsdag in eigen huis de 3-0 achterstand tegen Real Madrid in de Champions League te repareren. "We hebben nog een minimale kans dus we willen negentig minuten lang zo goed mogelijk spelen", laat aanvaller Robert Lewandowski weten. "We spelen in Dortmund en zijn hier altijd gevaarlijk."

De Pool waarschuwt wel dat er geen wonderen van hem moeten worden verwacht. "Vorig seizoen was het iets anders, maar als iemand denkt dat ik weer vier keer kan scoren, dan is dat een beetje gek." Dortmund en Real stonden vorig jaar in de halve finale van het kampioenenbal tegenover elkaar. Toen leidde Lewandowski de Duitsers met vier treffers in het thuisduel naar een 4-1 zege en uiteindelijk ook de finale.

De 3-0 nederlaag van vorige week maakt de zaken duidelijk, vindt Dortmund-trainer Jürgen Klopp. "We moeten winnen en om dat te doen moeten we alles geven." Klopp ziet een pluspuntje omdat zijn ploeg het dit jaar in de tweede helft doorgaans beter doet. "Dit is de tweede helft van de kwartfinale en we zullen zien wat er gebeurt."

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti denkt ondertussen dat zijn ploeg zich op het eigen spel moet concentreren. "Het is belangrijk om ons eigen, aanvallende, systeem te spelen. Daar ligt onze kracht en er is geen reden dat we dinsdag niet zo kunnen spelen. Idealiter spelen we net als in de thuiswedstrijd."