Go Ahead Eagles-fans vervolgd voor stelen schaal

Drie fans van Go Ahead Eagles worden vervolgd voor het stelen van de Jupiler League-kampioensschaal uit het stadion van PEC Zwolle. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt. De drie mannen uit Deventer, Terwolde en Apeldoorn hebben de schaal, die PEC in het seizoen 2011-2012 veroverde toen de club de Eerste Divisie won, volgens het OM met geweld uit een vitrine weggenomen.

De kampioensschaal werd vorig jaar op 19 november gestolen en dook enkele dagen later in Deventer op. De fans van Go Ahead wilden de schaal begin december teruggeven, toen PEC Zwolle naar Deventer zou komen voor de IJsselderby. Uiteindelijk gebeurde dat al eerder tijdens een tv-uitzending van RTV Oost. De schaal was toen gevuld met Deventer koek en een biljet van honderd euro om de onkosten te dekken.

Directeur Edward van Wonderen van PEC Zwolle had toen al aangifte gedaan. Direct na de uitzending bleek dat de Zwollenaren niet bereid waren de aangifte in te trekken. De drie mannen moeten zich op 12 mei verantwoorden voor de rechter. Dat gebeurt bij de rechtbank in Zwolle.