Mexès wil langer bij Milan blijven

Phillippe Mexès wil ondanks zijn reserverol langer bij AC Milan blijven. De Fransman voelt zich op zijn plek in Milaan. Het bestuur van Milan weet nog niet wat zij met de situatie omtrent Mexès aan moet.

De verdediger heeft zo zijn momenten dat hij een onbetwiste basisspeler is, maar dat kan ook zomaar omslaan. De komst van zijn vriend Adil Rami maakte het er qua speeltijd niet makkelijker op.

Milan probeerde Mexès eerder al van de hand te doen, omdat de speler in die tijd niet meer in de plannen voorkwam bij de Italiaanse grootmacht. Een transfer naar Trabzonspor lag in het verschiet, maar de speler zelf weigerde de overstap te maken. Hij wilde zich graag bewijzen in Milaan.

"Ik heb nu nog een jaar over van mijn contract over. Die ga ik tot het einde respecteren", belooft Mexes aan Sky Italia. "Het liefst zou ik hier langer blijven. Ik weet het, ik ben al 32, maar ik ben niet op zoek naar geld. Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Ik geef iedere wedstrijd weer het maximale voor deze club."

Ook onder de nieuwe trainer Clarence Seedorf kent Mexes tot dusver een wisselvallige periode. De Nederlander liet hem eerst links liggen, maar doet de afgelopen weken weer volop beroep op de routinier, die zijn hoogtijdagen kende in het shirt van AS Roma.